• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

  • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

  • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

  • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

  • Szakképzés-szervezés.

  • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

  • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

12HT | csoportvezető: Kiss Tamás

Órarend

Sulinaptár

Tantárgyi infók

A csoporthoz tartozó tantárgyi követelményeket ebben a mappában találod.

A csoporthoz nem kötődő kurzusok, előkészítők követelményei pedig itt vannak.

Ha bizonytalan vagy, keresd a tanárod.

Értékelési rendszerünk

Az értékelési rendszerünk itt találod.

Bemutatkozás

HT 12

A csoport neve ugyan a 12. évfolyamra utal, ám tagjai között vannak tizedikes és tizenegyedikes diákok is. Ami összeköti őket: valamennyien szeretnének intenzíven készülni a minél közelebbi érettségire.  Ennek érdekében kompetenciái mentén mérjük fel minden egyes diák pillanatnyi tanulmányi helyzetét, és ennek az árnyalt képnek a segítségével alkotjuk meg a teljesen egyéni, személyre szabott tanulási tervét. Lesz, aki gimnáziumi, más a szakgimnáziumi érettségire készül, és több diák mindenféle elmaradt tantárgyak pótlását is tervezi. Az ötödik érettségi tantárgy vizsgájára kiscsoportos érettségi előkészítőkön készülhetnek fel a diákok. A tanulásszervezés sajátossága, hogy egyazon tanórán több évfolyam anyagát is el lehet sajátítani, valamint az alkalmankénti csoportbontás és a tantárgyi integrációt szolgáló projektek szervezése.

Tantárgyanként félévi és év végi beszámolókat szervezünk, az érettségire készülőknek pedig tavasszal ún. kisérettségit. Különös figyelmet fordítunk a kötelező  iskolai közösség szolgálat tejesítésére is.

A diákok a tanév folyamán több évközi értékelést, félévi és év végi bizonyítványt, valamint kompetencia tanúsítványt is kézhez kapnak.

Csoportvezető: Kiss Tamás

A csoporttal dolgozó munkatársak: Jung Zsuzsanna,Kerényi Mária, Kolumbán Erzsébet, Kováts Judit, Sik Dorottya, Tóth Alíz, Varga Judit, Zsebeházi Diana.