• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

  • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

  • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

  • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

  • Szakképzés-szervezés.

  • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

  • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

E.L.I.T. | csoportvezető: Révayné Balázs Boglárka

Órarend

hétfő kedd szerda csütörtök péntek
9:00 Matek 9-10. Angol Infó előkészítő, Matek 9-10.
10:00 Termtud. Töri 9-10. Angol Infó előkészítő, Töri 9-10., Magyar 11-12.
11:00 Termtud. Magyar 9-10-11. Töri 11-12. Töri 9-10., Magyar 11-12.
12:00 Termtud. Magyar 9-10-11. Töri 11-12. Technika, Etika, Pedpszich.
13:00 Német Ének, művészet Töri 11. Töri 12.
14:00 Német Ének, művészet Matek 11-12.
15:00 Matek 11-12.
16:00

Sulinaptár

Tantárgyi infók

A csoporthoz tartozó tantárgyi követelményeket ebben a mappában találod.

A csoporthoz nem kötődő kurzusok, előkészítők követelményei pedig itt vannak.

Ha bizonytalan vagy, keresd a tanárod.

Értékelési rendszerünk

Az értékelési rendszerünk itt találod.

Bemutatkozás

Nagy létszámú i-csoport, melynek tagjai jellemzően önállóbbak, mint más csoportjainkba járó társaik. 9-12. évfolyamig járnak ide olyan diákok, akik valami miatt csak speciális időbeosztásban tudnak  vagy szeretnének tanulni, kevés kontaktórára van szükségük vagy lehetőségük, esetleg szociális, életvezetési problémáik megoldásában is segítségre szorulnak; vagy csak egyéni tempóban, személyre szabott órarenddel szeretnének haladni a tanulmányaikkal. A csoportba járó diákok többsége dolgozik, versenyszerűen sportol, így a mindennapos bejárás számukra nem megoldható.

A csoport tagjai több, külön kis tanulócsoportban, de akár együtt is haladnak tanulmányaikkal. A tanulásszervezés speciális, az egyéni igényekhez messzemenően alkalmazkodó. Ez minimum heti 3 nap elfoglaltságot jelent, de akár 5 napos egyéni órarend is kikerekedhet belőle.

Lehetőség van gyorsabb haladásra, negyedévente év végi jegyszerzésre is.

A Terminál tanulói mentoraik segítségével teljesen egyéni tanulási, haladási tervet állítanak össze, és ehhez igazodik egyéni órarendjük is, melyben éppúgy helyet kaphatnak a csoport számára szervezett projektek, integrált tanórák, mint más tanulócsoportba való behallgatás. Szerepet kap a „távolról tanulás” is, online feladatlapok, tananyagok formájában, de jóval több segítséggel, mint a magántanulók esetében.

Ebben a csoportban nincs a mindennapos jelenlétnek meghatározó szerepe, ugyanakkor az együttműködést szoros kapcsolattartással és online kommunikációval segítjük.

A folyamatos kapcsolattartásban központi helyet kap a Facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/229476150576476/?fref=tts

Mivel a diákok a tanév során a teljesen egyéni utaknak köszönhetően bármikor szerezhetnek év végi záró érdemjegyet egy-egy tantárgyból, ezért csak év végi bizonyítványt kapnak kézhez, azonban tanulmányi haladásukról folyamatosan kapnak tájékoztatást, visszajelzést mentoraiktól és szaktanáraiktól.  Félévi bizonyítványt csak az érettségire készülő 12. évfolyamosok kapnak, amennyiben tovabbtanulnak.

 

Csoportvezető: Révayné Balázs Boglárka

 

A csoportban dolgozó munkatársak: Buzássy Judit, Fazekas Tímea, Happ Olívia, Jung Zsuzsa, Kiss Tamás, László Ádám, Lázi Alexandra, Mándli-Nagy Anikó, Panyi Ága, Sulyok Blanka és még sokan mások.