• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

  • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

  • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

  • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

  • Szakképzés-szervezés.

  • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

  • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

M.A.K.I. | csoportvezető: Kresalek Dávid

Órarend

Sulinaptár

Tantárgyi infók

A csoporthoz tartozó tantárgyi követelményeket ebben a mappában találod.

A csoporthoz nem kötődő kurzusok, előkészítők követelményei pedig itt vannak.

Ha bizonytalan vagy, keresd a tanárod.

Értékelési rendszerünk

Az értékelési rendszerünk itt találod.

Bemutatkozás

A MAKI (Mozgókép- és AnimációKészítő Identifikációs csoport) egy kis létszámú csoport, melynek tagjaiban közös, hogy érdeklődnek a vizuális művészetek (fényképezés, filmezés, animáció) valamely területe iránt. A csoport összetételét nézve vegyes: tagjai egyrészt a középiskolai korcsoportból kerülnek ki, másrészt már érettségizett fiatalok, akik leendő szakmájukként tanulják a filmezést, fotózást. A csoport tagjai heti három napban – változatos időbeosztásban – tanulják, gyakorolják a szakmai ismereteket. A még érettségi előtt álló fiatalok (jellemzően 10-12. évfolyamosok) emellett közismereti órákon is részt vesznek, ahol az érettségihez szükséges feltételeket teljesíteni tudják. A közismereti órák általában az ELIT csoport tagjaival közösek.

A szakmai oktatás során nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatra. A szakmai ismertek elsajátítása munkaiskola-szerűen, projektek formájában folyik: a diákok egyrészt oktatóik által tartott szakmai gyakorlatokon vesznek részt. Másrészt külsős, céges megrendeléseken (pl. konferencia videók, színházi fotózások), esemény dokumentációs alkalmakon „élesben” is rendszeresen kipróbálják magukat.

A csoportban a próbaidőt követően felvett fiatalokkal közösen egyéni haladási tervet készítenek az oktatók, ahol közösen meghatározzák, milyen terület(ek) érdeklik a fiatalt, illetve mi a szakmai tanulmányok célja. Ennek megfelelően egyéni haladási utakon készülnek diákjaink felvételire, állásinterjúkra, vagy éppen versenyekre. A csoport végzett tagjai számos díjat nyertek az évek során, többen felsőoktatási művészeti képzésben folytatták tanulmányaikat, illetve többen a szakmájukban dolgoznak.

A tanulók közismereti haladásukról félévkor értesítőt kapnak, év végén bizonyítványt, ám haladásukról bármikor képet kaphatnak az iskolai adatbázisból kinyomtatott adatok alapján. A szakmai haladást legjobban a tanulók portfoliói mutatják. A szóbeli visszajelzés folyamatos.

A napi teendők, információk a csapat Facebook csoportjába kerülnek ki rendszeresen, valamint e-mailben is megkapják azt a tanulók. Az éppen futó projektekről heti szinten haladási tervet kapnak.

A csoportban személyes mentorálás segíti a tanuló minél gördülékenyebb előmenetelét.

Csoportvezető: Kresalek Dávid filmrendező és Soponyai Dóra

A csoportban dolgozó szakmát tanító munkatársak: Kresalek Dávid, László Ádám, Soponyai Dóra, Tóth András, kreatív írás: Kerényi Mária

hétfő kedd szerda csütörtök péntek
9:00 hétkezdő tetu szakma humánkör töri/szakma
10:00 projekt tetu szakma humánkör töri/szakma
11:00 projekt tetu szakma magyar/angol magyar/szakma
12:00 matek/szakma töri szakma magyar/angol magyar/szakma
13:00 matek/szakma töri szakma magyar/multikulti magyar
14:00 szakma angol multikulti/Timimatek
15:00 relaxtesi/szakma angol Timimatek