• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

  • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

  • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

  • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

  • Szakképzés-szervezés.

  • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

  • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

Maugli | csoportvezető: Kerényi Kata

Órarend

hétfő kedd szerda csütörtök péntek
9:00
10:00
11:00 Etika, Kreatív írás Termtud., Töri Matek Termtud., Töri Magyar, Művészet
12:00 Etika, Kreatív írás Termtud., Töri Idegen nyelvek Termtud., Töri Magyar, Művészet
13:00 Termtud., Töri Termtud., Töri Termtud., Töri Matek Idegen nyelvek
14:00 Termtud., Töri Termtud., Töri Termtud., Töri Magyar, Művészet Idegen nyelvek
15:00 Termtud., Töri Etika, Kreatív írás Termtud., Töri Magyar, Művészet Idegen nyelvek

Sulinaptár

Tantárgyi infók

A csoporthoz tartozó tantárgyi követelményeket ebben a mappában találod.

A csoporthoz nem kötődő kurzusok, előkészítők követelményei pedig itt vannak.

Ha bizonytalan vagy, keresd a tanárod.

Értékelési rendszerünk

Az értékelési rendszerünk itt találod.

Bemutatkozás

A Maugli egy olyan nagy létszámú tanulócsoport, melynek tagjai szinte soha nincsenek egy időben egy helyen. Azok a diákok kerülnek ide, akik különféle okokból (sajátos időbeosztás, különleges figyelemigény, pillanatnyi élethelyzet, a többi csoport profiljához való nehezebb alkalmazkodás) nem találják meg a helyüket az iskola többi csoportjában. A tanórák két blokkban zajlanak: 11-14, és 14-16 óra között. A Maugli diákjai 9-12. évfolyamos tanulók, akik nem évfolyam szerinti bontásban vesznek részt az órákon. Így könnyen meglehet, hogy egy tanórán több évfolyam több tantárgya is előkerül attól függően, hogy a jelen lévő diákoknak mire van szükségük.

A személyes segítés több formája is jelen van ebben a csoportban az egyéni mentorálástól kezdve az ügyeket középpontba állító esetkezelésig. Igény szerint nyitottak vagyunk a családdal való aktív kapcsolattartásra is, hiszen közös „ügyünk” egy sikeres iskolai karrier kiépítése.

A diákok munkájának értékelésében a munkatársak törekednek a tantárgyközi értékelésre és  a diákok kompetenciái fejlődésének tanúsítására. A tanulók félévkor és évvégén kapnak bizonyítványt, ám haladásukról bármikor képet kaphatnak az iskolai adatbázisból kinyomtatott adatok alapján. A napi teendők, információk kikerülnek az osztály FB-csoportjaiba, így azokat érdemes folyamatosan szemmel tartani.

Csoportvezető: Kerényi Kata

A csoportban dolgozó munkatársak: Buzássy Judit, Farkas Bea, László Ádám, Révayné Balázs Boglárka, Sulyok Blanka