• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

  • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

  • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

  • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

  • Szakképzés-szervezés.

  • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

  • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

Felvétel a Zöld Kakasba

A Zöld Kakas Líceum az egész tanév során fogad diákokat. A jelentkezők először az Ifjúsági Tanácsadó Szolgálat munkatársával beszélgetnek, majd a reménybeli osztályfőnökkel. Az év közben érkezőket kéthetes próbaidővel szoktuk fogadni, aminek végén az osztályt tanító tanárok együtt döntenek a hozzánk jelentkezett diák felvételéről.

Ifjúsági Tanácsadó Szolgálat

A Zöld Kakas Líceumba érkező diák az Ifjúsági Tanácsadó Szolgálat munkatársával találkozik először. Ezen a beszélgetésen az a cél, hogy munkatársunk és az utat kereső diák együtt megkeresse a baj lehetséges okait azért, hogy eredményesen válasszák ki azt a helyet, ahol a leghatékonyabban segíthetnek neki.

A szolgáltatás része, hogy a Zöld Kakas nyújtotta lehetőségeket nagyon pontosan ismerje meg a tanuló, így már ezek ismeretében tudjon dönteni arról, hogy számára megfelelő-e az a terep, amit mi kínálni tudunk. Amennyiben valaki az ITSZ-szel együtt a mi iskolánkba való beiratkozás mellett dönt, úgy segítünk kiválasztani a számára leginkább alkalmas képzési formát és az adott osztályfőnökhöz irányítjuk.

A kezdő beszélgetésre időpontegyeztetés a titkárságon keresztül.

Felvétel a Zöld Kakasba → Médiás szakképzésünk →