• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

  • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

  • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

  • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

  • Szakképzés-szervezés.

  • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

  • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

Különleges tehetségfejlesztő programnak adtunk otthont

2014. 03. 03.

tehetsegfejlesztes-kutyaval

Február 23-án a Zöld Kakas Líceum különleges tehetségfejlesztő programnak adott otthont. A szülők és a gyerekek állatasszisztált foglalkozáson és játékos-mesés jógaórán töltötték a délelőttjüket.

A programban olyan sajátos nevelési igényű gyerekek vesznek részt, akik bizonyos területeken kiemelkedően tehetségesek, de nehezen illeszkednek be hagyományos óvodai vagy iskolai keretek közé. A kutyák segítenek nekik abban, hogy fejlesszék szem-kéz koordinációjukat, tudatosabban használják a testbeszédüket, és miközben tanulnak, jól is érezzék magukat.

tehetsegfejlesztes-kutyaval2

A jógán a gyerekek a Jóga a Mindennapi Életben rendszer elvei alapján gyakoroltak. A klasszikus ászanákat, légző- és koncentrációs gyakorlatokat Hanumán meséi foglalták keretbe.

A Ramajána híres majomkirálya ezúttal egy báb formájában mesélt a gyerekeknek.

tehetsegfejlesztes-jogaval

tehetsegfejlesztes-jogaval2

 

(Fotók: Jakab Zsolt)