• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

 • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

 • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

 • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

 • Szakképzés-szervezés.

 • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

 • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

Kései tanévnyitó

2015. 09. 16.

Kedves Mindannyian!

Noha már dübörög a tanév, javában folyik a munka, azért talán mégsem haszontalan néhány újdonságra, érdekességre felhívni a figyelmet. Mert most is, mint mindig, az új tanév sok újdonságot hoz a számunkra. Vegyük számba ezek közül a legfontosabbakat!

 1. A Kakas bővül – a tetőtérbe két új tanterem épül. Amíg nem sikerül végképpen tető alá hozni, az eddigiek használata némi nehézséggel jár. Kérünk, legyetek türelemmel, meglátjátok, megéri!
 2. A Titkárság munkatársai – szeptembertől Bogi, Edit, Szandi és további segítőik: Bea, Judit és Dorka – igyekeznek folyamatosan a rendelkezésetekre állni. Ha mégis zárva találjátok az ajtót, telefonáljatok – valamelyikük biztosan felveszi.
 3. Iskolánk tanulócsoportjai, az általunk kínált tanulási utak sokfélesége is változott. Ezekről bővebb információkat a Csoportjaink fül alatt találhatsz.
 4. Munkatársaink csapatában és a munkamegosztásban is némi változás állt be. Az erről való információkat is frissítjük a Munkatársaink fül alatt.
 5. Tantárgyaink és értékelési rendszerünk egy kicsit még bonyolultabb lett – de így a lehetőségitek is megnövekedtek. Érdemes tanulmányozni az erről szóló leírást!
 6. És ha még nem jártatok volna a Titkárságon, hogy az idei tanévre is beiratkozzatok, nem kötöttétek volna meg az Alapszerződést, nem készítettétek volna el az idei Tanulási terveteket, akkor azt sürgősen tegyétek meg!

Ugyanis ha hiszitek, ha nem: tényleg elkezdtük!

A 2015-2016-ös tanévet megnyitottuk!

B.Ú.É.K!

Kerényi Mari