• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

 • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

 • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

 • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

 • Szakképzés-szervezés.

 • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

 • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

Létezés az online térben avagy ZK-stratégia 1.0

2020. 03. 15.

Kedves Diákok, kedves Kakasos Csapat!

A pénteki kormányzati bejelentés után ma, március 15-én összeültünk megbeszélni a rövid- és hosszútávú teendőinket.

A mai megbeszélésünkön a következőkre jutottunk:

 1. Tudjátok, de nem győzzük hangsúlyozni: az iskola nem zárt be, nincs tanítási szünet, csak másfajta munkarendre térünk át.
 2. Törekvésünk, hogy a megváltozott körülményekhez igazodva, a diákok felelősségteljes részvételével segítsük a haladásukat. A csoportok munkáját a csoportvezetők koordinálják. Arról, hogy mi, mikor és hogyan lesz, tőlük kaptok információkat.
 3.  A személyes segítők, mentorok továbbra is, csak most online és telefonon segítik a diákokat tájékozódni a kialakult helyzetben.
 4. A kormány rendelkezése szerint a rendkívüli helyzet miatt a lejáró diákigazolványok továbbra is érvényesek, nem kell érvényesíttetni. Ha valakinek mégis sürgős, hivatalos elintéznivalója akad, az egyeztessen Kerényi Marival és/vagy Varga Gabival. Megoldjuk.
 5. Az érettségizőkre külön gondoltunk. A bizonytalan helyzet miatt a jövő heti matek kisérettségit elhalasztjuk néhány héttel. A többiről még nem döntöttünk, majd meglátjuk. Az érettségire való felkészülés azonban nem marad abba, mindenféle csatornán folytatódik a közös munka.

Az egyeztetéseket, megbeszéléseket tovább folytatjuk, hogy rugalmasan tudjunk alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez.

Az online tanítás lehetőségeit is folyamatosan teszteljük, igyekszünk minél többféle dolgot kipróbálni, bejáratni.

A tanítás/tanulás eredményessége mindig is a résztvevők igyekezetétől függött. A mostani helyzetben nektek, diákoknak az eddiginél is nagyobb a felelőssége a saját fejlődését illetően. Most még inkább rajtatok múlik a siker. Ígérjük, mirajtunk nem fog múlni.

Kerényi Mari
igazgató