• A Zöld Kakas Líceumot olyan diákok számára hoztuk létre, akik más középiskolákban nem találták a helyüket, holott megvan bennük a lehetőség, hogy érettségit tegyenek vagy akár továbbtanuljanak.

  • Az Öt Elv Iskolaszövetkezet a Zöld Kakas Program egyik intézményeként 2012-ben alakult. Célja elsősorban a diákok karrierútjának segítése, személyes gondoskodás és egyéni inkubációs program biztosítása tagjainak.

  • A Mű-Hely Líceum Alapítvány az iskolarendszerből kiszoruló fiatalok, fiatal felnőttek számára kínál középiskolai végzettség megszerzésére esélyt saját fejlesztésű személyközpontú programja keretében.

  • A ZK Programhoz kapcsolódó tudásanyag.

  • Szakképzés-szervezés.

  • NapKovi pályázatunk lényege, hogy minden diák saját mércét állítson fel maga elé, és az azon mért eredményeit jutalmazzuk. Egy diák vállalhatja a körömrágásról való leszokást éppúgy, mint hogy publikál egy verset, vagy átússza a Balatont.

  • A kompetencia-térkép egy teszt, amelynek segítségével többet tudhatsz meg magadról. Megtudhatod, miben vagy igazán jó, és mi az, amiben még fejlődhetsz. Segít abban, hogy naprakészen tudj megfelelni az elvárásoknak.

További intézményeink

Címke: eredményeink

Pósa András nyerte a CinemArt Filmfesztivál fődíját!

2013. 10. 07.

Iskolánk diákja, Pósa András, rövidfilmjével megnyerte a hétvégén megrendezett CinemArt Filmfesztivál fődíját. A verseny különlegessége, hogy miután szombat reggel a verseny helyszínén nyilvánosságra hozták a kötelező képi elemeket, a versenyzőknek az alkotások kitalálására, leforgatására és elkészítésére mindössze 24 óra állt rendelkezésre. (tovább…)

A Zöld Kakas Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett!

2013. 08. 26.

2010 óta Regisztrált Tehetségpontként kapcsolódik iskolánk az országos tehetségsegítés rendszerébe.

Több módszerrel (kompetenciatérkép, mentorálás), több területen (színjátszás, tánc, jóga, játék klub, kortárssegítés) figyeljük, keressük a tehetségeket, és próbáljuk a kibontakozásban támogatni őket.

Az eltelt három év munkáját és eredményeit díjazta a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége. Az akkreditációval együttjáró dísztáblát szeptemberben ünnepélyes keretek között fogják átadni nekünk. (Részleteket később közlünk.)

És persze nem állunk meg!

Tovább kutatjuk, hogyan is működnek a minket választó fiatalok, hogy minél inkább személyre szabott lehetőségeket kínálhassunk számukra.

Elfogadták a Zöld Kakas alternatív kerettantervét

2013. 05. 13.

Az országban elsők között nyújtottuk be, és mára elfogadták alternatív kerettantervünket. A Köznevelési Törvény lehetővé teszi, hogy egy iskola eltérjen a központi kerettantervből, és sajátot dolgozzon ki.

Erről az eredményről a HÍR24 is beszámolt. A dokumentumaink között már elérhető az alternatív kereattanterv a „különleges bánásmódot igénylő – ún. ZK” diákok számára, amely 2013. szeptemberétől fogja biztosítani munkánk folyamatos jogi és pedagógiai hátterét.